Segelbåtssektionen

Segelbåtssektionens främsta uppgift är att arrangera sällskapets kappseglingar och introducera sällskapets medlemmar i seglingens ädla konst.

Kappseglingarna sker på en lagom avslappnad nivå, där det är lätt att deltaga utan att vara en driven kappseglare. Mottot är att alla ska kunna vara med. Vill man slåss om förstapriset i seglingarna får man naturligtvis skaffa sig lite vana.

Våra Kappseglingar:

 • Guldkusten: Guldkusten är årets första långa kappsegling. Den startar vid Evedal och banan går bland annat upp i Örfjorden..

 • Klubbmästerskapet: Klubbmästerskapet avgörs i en regatta om tre seglingar, där varje segling varar i ca 30 minuter. Banan är en så kallad kryss-länsbana. Bästa sammanlagda placering tar hem pokalen..

 • Pegasus: I Pegasus seglar man en bana vars längd är proportionell mot båtens SRS-tal. Detta innebär att alla startar samtidigt och att första båt över mållinjen vinner. Förhoppningsvis blir det därför en spännande avslutning.

  Augustinatten: I slutet av augusti går Augustinatten av stapeln. Det är en kvälls-/nattsegling. Start och mål i Evedal.
  Banan går runt Bergö och målgång sker normalt någon gång efter midnatt. Vid klart väder rätt vind och månsken är detta en fantastisk segling.

  Distanskappseglingen: Årets i mångas tycke mest intressanta kappsegling är Distanskappseglingen. Vid denna segling, som går i september, gäller det att segla så lång sträcka som möjligt på en fast tid. Tiden är 6 timmar, och man skall själv välja bana så att man seglar exakt 6 timmar. Seglingen kräver både planering, tur och ett hyfsat lunchpaket.

  Torsdagscupen: Torsdagscupen är en serie om 10 seglingar på torsdagskvällarna. Man seglar ett valfritt antal seglingar, där de 5 bästa resultaten räknas i sammandraget.
  Banan utgörs av ett antal möjliga bojar i Evedalsviken. Inför varje segling väljer tävlingsledaren, i samråd med de som skall segla, en lämplig bana med hänsyn till vindarna så att seglingen skall ta cirka en timma

Du finner Segelbåtssektionens funktionärer under rubriken Kontakt.

Resultatet från seglingarna protokollförs och du kan se dem via denna länk.

Åk till toppen